2021-02-24 12:09Nyheter

Nu har Väsbyhem påbörjat uthyrningen av Åhusen

Ett stenkast från Upplands Väsby station står det första huset i Åhusen klar för uthyrning. Visningslägenheten har 4 rum och kök och är 87 kvm stor.Ett stenkast från Upplands Väsby station står det första huset i Åhusen klar för uthyrning. Visningslägenheten har 4 rum och kök och är 87 kvm stor.

Väsby stationsområde genomgår för närvarande en omvandling där en modern station, cirka 1 000 nya bostäder och cirka 30 000 kvm kontor, handel och service i kollektivtrafiknära läge planeras. Väsbyhems nya bostadsområde Åhusen utgör den första etappen i utvecklingen av den nya stadsdelen. Nu har uthyrningen av lägenheterna i det första huset påbörjats! 

I ett centralt läge, bara ett stenkast från stationen och granne med Väsbyån byggs tre nya hus med 194 hyreslägenheter runt en gemensam gård. Det första huset i Åhusen att stå färdigt för uthyrning har adressen Tegelvägen 3 och Tegelvägen 5. I huset finns 29 lägenheter i storlekarna 2 rum och kök på 59 kvm och 4 rum och kök på 87 eller 88 kvm och inflyttning sker till sommaren.

- Detta är första gången vi valt att använda prefabricerad byggteknik. Badrum och kök kommer färdigmonterat från fabriken, vilket gör att vi minskar den totala byggtiden på plats samtidigt som vi bibehåller kvalitén, säger Kenneth Andersson, installationsledare på Väsbyhem.

Väsbyhem vill bidra till att unga har möjlighet att flytta hemifrån, därför vänder sig flertalet av de nya lägenheterna till ungdomar och studenter. Uthyrningen av dessa startar under 2021.

Kort om Åhusen

  • All Väsbyhems nyproduktion är rökfri vilket betyder att det inte är tillåtet att röka i lägenheterna, på balkongen/uteplatsen, i gemensamma utrymmen eller i direkt anslutning till fastigheten. I Åhusen bor man därför rökfritt.
  • Hyresgästerna i Åhusen får även tillgång till en bilpool som gör det möjligt att hyra bil enkelt bara när man behöver.
  • Med anledning av den pågående pandemin erbjuds en filmad visning av en visningslägenhet på 4 rum och kök. Välkommen att titta in i visningslägenheten.

Här kan du läsa mer om Åhusen

Kommande nyproduktion
Under de närmaste åren har Väsbyhem flera spännande byggprojekt på gång som kommer att bidra till att fler hittar en bostad. Läs mer om Väsbyhems nyproduktion här.Om AB Väsbyhem

AB Väsbyhem är ett allmännyttigt bostadsbolag i Upplands Väsby. Bolaget äger 4 700 lägenheter och 38 117 kvm lokaler. Omsättningen för 2019 uppgick till 447 Mkr och soliditeten till 31,41 %. Bolaget är sedan många år ett av de ledande bostadsföretagen i landet och är känt för sin stora andel marknära och småskaliga bebyggelse samt olika kategoriboenden. Väsbyhem är miljöcertifierade enligt ISO 14001 samt kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Närheten till Arlanda (8 minuter) och tågförbindelser till såväl Stockholm (29 minuter) som Uppsala (26 minuter) gör Upplands Väsby mycket attraktivt för såväl boende som företag.


Kontaktpersoner

Amra Barlov Lindqvist
VD
Amra Barlov Lindqvist
Jenny Rud Sel
vice VD, Affärsutvecklingschef
Jenny Rud Sel