2020-05-04 12:42Pressmeddelande

Väsbyhem välkomnar 75 nya hushåll till Eds Allé

null

Vi är glada att välkomna 75 nya hushåll till Väsbyhems senast nybyggda flerfamiljshus i området Eds allé!

Spadtaget för hela projektet togs år 2017 och sedan dess har det hänt en hel del. Längs Edssjön, i västra Upplands Väsby, finns nu ett färgrikt område med blandad bebyggelse där Väsbyhem bidragit med både flerfamiljshus och radhus med egna tomter och parkering. Närheten till naturen, samtidigt som stationen endast är en cykel- eller busstur bort, har lockat många nya familjer till kommunen.

Totalt inom projektet har Väsbyhem färdigställt hela 219 nya hyresbostäder, varav 25 radhus, och nu så är det äntligen dags för inflyttning i det sista huset i den första etappen.

”Väsbyhems slogan är En värd för alla och vårt nyproduktionsprojekt i Eds allé är ett bra exempel på hur vi lever upp till det. Inom området finns det en fin blandning av olika typer av bostäder för att passa människor i alla olika delar av livet. Jag är stolt över att vi kan bidra med så många bostäder i en tid av bostadsbrist och där trycket på varje hyresrätt är hög.” säger Väsbyhems VD Amra Barlov Lindqvist.

De första fem radhusen stod klara under slutet av 2018 och nu i dagarna är det inflyttning i de sista 75 lägenheterna. Därmed har bostadskön getts ett välkommet tillskott med hela 219 nya bostäder.


Om AB Väsbyhem

AB Väsbyhem är ett allmännyttigt bostadsbolag i Upplands Väsby. Bolaget äger 4 700 lägenheter och 38 117 kvm lokaler. Omsättningen för 2019 uppgick till 447 Mkr och soliditeten till 31,41 %. Bolaget är sedan många år ett av de ledande bostadsföretagen i landet och är känt för sin stora andel marknära och småskaliga bebyggelse samt olika kategoriboenden. Väsbyhem är miljöcertifierade enligt ISO 14001 samt kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Närheten till Arlanda (8 minuter) och tågförbindelser till såväl Stockholm (29 minuter) som Uppsala (26 minuter) gör Upplands Väsby mycket attraktivt för såväl boende som företag.


Kontaktpersoner

Amra Barlov Lindqvist
VD
Amra Barlov Lindqvist
Jenny Rud Sel
vice VD, Affärsutvecklingschef
Jenny Rud Sel