2022-03-18 07:44Nyheter

Nu är Åhusen färdigställda

Bild: SernekeBild: Serneke

Väsbyhems hyresgäster i den tredje och sista delen av Åhusen har nu flyttat in och kommit på plats i sina nya lägenheter. Projektet har genomförts i samarbete med Serneke och resulterat i totalt 194 nya lägenheter.

De tre bostadshusen i Åhusen har ett centralt läge i Upplands Väsby, intill Väsbyån och Järnvägsparken. Hyreslägenheterna är i storlekarna 1 rum och kök upp till 4 rum och kök och totalt 165 av de 194 lägenheterna är ungdomslägenheter.

– Det är inte lätt att som ungdom komma ut på bostadsmarknaden idag och därför är det riktigt roligt att Väsbyhem har kunnat tillföra så pass många nya kvalitativa bostäder till denna målgrupp, säger Amra Barlov Lindqvist, VD på Väsbyhem.

Väsbyhems samarbete med Serneke inleddes hösten 2017 och förlängdes hösten 2019, där båda delarna har varit totalentreprenad i samverkan med Väsbyhem. Sista inflyttningen skedde i början av februari 2022.

- Från Väsbyhems sida är vi otroligt stolta och nöjda med detta samverkansprojekt. Vi har klarat både ekonomiska mål, kvalitetsmål och miljömässiga mål, och samverkan har fungerat väldigt bra under projektets alla delar tack vare både internt engagemang såväl som hos Serneke, säger Kenneth Andersson, Projektledare på Väsbyhem.

Åhusen utgör den första etappen i utvecklingen av den nya stadsdelen Väsby Entré som planeras kring Väsby stationsområde.

- Vi är väldigt stolta över projektet och det har varit både roligt och lärorikt att bygga Åhusen. De framgångsfaktorer som jag framför allt vill lyfta är den genuina samverkansandan som har genomsyrat projektet, tillsammans med Väsbyhems stora engagemang och professionella agerande som beställare från start till mål, säger Andreas Hjertzell, Arbetschef på Serneke.

Mer information om Åhusen hittar du här.Om AB Väsbyhem

AB Väsbyhem är ett allmännyttigt bostadsbolag i Väsby. Bolaget äger ca 4 900 lägenheter och ca 40 000 kvm lokaler. Omsättningen för 2021 uppgick till 482 Mkr och soliditeten till 29,00 %. Bolaget är sedan många år ett av de ledande bostadsföretagen i landet och är känt för sin stora andel marknära och småskaliga bebyggelse samt olika kategoriboenden. Väsbyhem är miljöcertifierade enligt ISO 14001 samt kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Närheten till Arlanda (8 minuter) och tågförbindelser till såväl Stockholm (29 minuter) som Uppsala (26 minuter) gör Upplands Väsby mycket attraktivt för såväl boende som företag.


Kontaktpersoner

Jenny Rud Sel
vice VD, Affärsutvecklingschef
Jenny Rud Sel
AB Väsbyhem