2013-01-09 07:46Pressmeddelande

Väsbyhems nya VD utsedd

null

Ny VD för Väsbyhem blir Amra Barlov Lindqvist, 38 år. Amra jobbar idag inom Svenska bostäder och tillträder den första maj 2013.

Styrelsen i AB Väsbyhem har beslutat anställa Amra Barlov Lindqvist som ny VD för det kommunala bostadsföretaget Väsbyhem. Tillträdet sker den första maj och hon efterträder då Väsbyhems nuvarande VD Ulf Dohnhammar som går i pension. Amra kommer närmast från Svenska bostäder där hon sedan 2008 varit affärsområdeschef för Järvaområdet.

- Det ska bli riktigt spännande att leda ett av Sveriges bästa allmännyttiga bostadsbolag, säger Amra. Jag ser särskilt fram emot att leda bolaget i att aktivt delta i Väsbys och hela Stockholmsregionens utveckling framöver, fortsätter hon.

- I och med denna rekrytering säkerställer vi Väsbyhems möjligheter att leva upp till rollen som en viktig motor i samhällsutvecklingen, det har vi alltid varit och det ska vi fortsätta vara, säger Kent Hjalmarsson (M), Ordförande i AB Väsbyhems styrelse.

-Rekryteringen av Amra är ett led i att ytterligare stärka Väsbys profil med ambitioner som samhällsutvecklare, säger Björn Eklundh, kommundirektör.

AB Väsbyhem är ett allmännyttigt bostadsföretag som ägs i sin helhet av Upplands Väsby kommun. Väsbyhem äger och förvaltar idag cirka 4 400 lägenheter och cirka 30 500 kvm lokaler i Upplands Väsby som ligger mellan Stockholm och Arlanda. Sedan 1948 har Väsbyhem aktivt deltagit i Väsbys utveckling och har många gånger genom åren utmärkt sig genom att leda och förnya sättet som ett allmännyttigt bostadsbolag kan delta i samhällsutvecklingen. Bo85 kanske är det avtryck som oftast nämns men utvecklingen fortsätter och idag förnyar Väsbyhem till exempel miljonprogramsområden som ingen annan i Sverige.

För ytterligare info kontakta:

Kent Hjalmarsson (M), Ordförande i AB Väsbyhem  070-461 22 19

Björn Eklundh, Kommundirektör Upplands Väsby kommun  073-910 40 31

Jan Hedberg, Fastighetschef Väsbyhem  08-590 981 53  Om AB Väsbyhem

AB Väsbyhem är ett allmännyttigt bostadsbolag i Upplands Väsby. Bolaget äger 4 700 lägenheter och 38 117 kvm lokaler. Omsättningen för 2019 uppgick till 447 Mkr och soliditeten till 31,41 %. Bolaget är sedan många år ett av de ledande bostadsföretagen i landet och är känt för sin stora andel marknära och småskaliga bebyggelse samt olika kategoriboenden. Väsbyhem är miljöcertifierade enligt ISO 14001 samt kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Närheten till Arlanda (8 minuter) och tågförbindelser till såväl Stockholm (29 minuter) som Uppsala (26 minuter) gör Upplands Väsby mycket attraktivt för såväl boende som företag.


Kontaktpersoner

Amra Barlov Lindqvist
VD
Amra Barlov Lindqvist
Jenny Rud Sel
vice VD, Affärsutvecklingschef
Jenny Rud Sel