2014-05-16 11:09Pressmeddelande

Väsbyhems hus i Sigma tävlar om årets ROT-pris

null

Väsbyhems förnyelse och påbyggnad i Sigma är en av fem som är nominerade till Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris 2014. ROT-priset, som instiftades av Stockholms Byggmästareförening 1990, är ett årligt pris som tillkommit för att främja ombyggande i Stockholm. Priset ges till den beställare, arkitekt respektive byggentreprenör som bäst tillvaratagit byggnadens särdrag och kvaliteter.

På Väsbyhem är vi idag oerhört stolta över att vår förnyelse och påbyggnad i Sigma är en av fem som är nominerade till ROT-priset 2014! De övriga nominerade är Hornstull, Kv Mercurius, Julpsalmen 4 och Carnegiebryggeriet.

Juryn för ROT-priset 2014 består av Anna-Greta Leijon (ordförande), Jan Wejdmark - Newsec, Anders Larsson - Thetis och Jan-Åke Lindgren - Sweco. De kommer att granska tävlingsbidragen med hänsyn till den entreprenör, arkitekt och beställare som bäst tillvaratagit husets kvaliteter och/eller givit fastigheten en ny användning på ett elegant sätt. Juryn sätter värde på en yrkesmässig kvalitet, god ekonomi, tillgänglighet samt nytänkande.

Årets vinnare kommer att presenteras på ett frukostmöte den 19 september i Kulturhuset.Om AB Väsbyhem

AB Väsbyhem är ett allmännyttigt bostadsbolag i Upplands Väsby. Bolaget äger 4 700 lägenheter och 38 117 kvm lokaler. Omsättningen för 2019 uppgick till 447 Mkr och soliditeten till 31,41 %. Bolaget är sedan många år ett av de ledande bostadsföretagen i landet och är känt för sin stora andel marknära och småskaliga bebyggelse samt olika kategoriboenden. Väsbyhem är miljöcertifierade enligt ISO 14001 samt kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Närheten till Arlanda (8 minuter) och tågförbindelser till såväl Stockholm (29 minuter) som Uppsala (26 minuter) gör Upplands Väsby mycket attraktivt för såväl boende som företag.


Kontaktpersoner

Amra Barlov Lindqvist
VD
Amra Barlov Lindqvist
Jenny Rud Sel
vice VD, Affärsutvecklingschef
Jenny Rud Sel