2012-02-02 07:00Pressmeddelande

Väsbyhems första studentlägenheter är nu klara för inflyttning

null

Efter drygt ett års byggtid är det nu äntligen dags för inflyttning i Väsbyhems och Upplands Väsby kommuns första studentlägenheter. Lägenheterna ligger i kvarteret Messingen och är belägna i direkt anslutning till buss- och pendeltågstationen i Upplands Väsby vilket ger ett utmärkt pendlingsläge till universitet i både Stockholm och Uppsala.

Studentlägenheterna är på 1 rum och kokvrå med en yta på 25-30 kvm där en lägenhet på 25 kvm kostar 4 274 kr per månad. De moderna lägenheterna som är inredda i ljusa färger med genomgående ekparkett, är även utrustade med egna kombinerade tvätt och torktumlare. På varje våningsplan finns en stor gemensam balkong.

- Det kan inte bli bättre läge än det här eftersom en av oss studerar i Uppsala och den andra i Stockholm, säger Niklas och Sofia som precis flyttar in i sin nya lägenhet. Vi är supernöjda med lägenheten och det centrala läget!

- Uthyrningen av lägenheterna har gått med en otrolig fart och det märks att det finns ett stort behov av lägenheter för studenter i Stockholmsområdet. Därför är vi på Väsbyhem väldigt glada över att vi har möjlighet att bidra med totalt 36 nya studentlägenheter, säger Väsbyhems Fastighetschef Jan Hedberg.

Lediga lägenheter hyrs ut via Väsbyhems hemsida, www.vasbyhem.se. En förutsättning för att få hyra en studentlägenhet är att man står i Väsbyhems bostadskö och är inskriven på högskola eller universitet i Stockholm eller Uppsala.


Om AB Väsbyhem

AB Väsbyhem är ett allmännyttigt bostadsbolag i Upplands Väsby. Bolaget äger 4 700 lägenheter och 38 117 kvm lokaler. Omsättningen för 2019 uppgick till 447 Mkr och soliditeten till 31,41 %. Bolaget är sedan många år ett av de ledande bostadsföretagen i landet och är känt för sin stora andel marknära och småskaliga bebyggelse samt olika kategoriboenden. Väsbyhem är miljöcertifierade enligt ISO 14001 samt kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Närheten till Arlanda (8 minuter) och tågförbindelser till såväl Stockholm (29 minuter) som Uppsala (26 minuter) gör Upplands Väsby mycket attraktivt för såväl boende som företag.


Kontaktpersoner

Amra Barlov Lindqvist
VD
Amra Barlov Lindqvist
Jenny Rud Sel
vice VD, Affärsutvecklingschef
Jenny Rud Sel