2018-06-15 10:08Pressmeddelande

Väsbyhem tar spadtag för Soltäppan och Näckrosen i Fyrklövern

null

Strålande solsken och varma vindar när spadarna sattes i backen för våra nyproduktionsprojekt Soltäppan och Näckrosen i den nya stadsdelen Fyrklövern i Upplands Väsby. Här bygger vi tillsammans med vår entreprenör Erlandsson Bygg två flerbostadshus med sammanlagt 125 hyreslägenheter och en förskola.

Planerna har kommit längst för Soltäppan med cirka 85 hyreslägenheter. I huvudsak blir det yteffektiva tvåor i huset, men även några större lägenheter. Ett stadsnära boende med fokus på odling och möten. Den översta våningen föreslås få generösa takterrasser i soligt läge och gården kommer att förberedas för bärbuskar och fruktträd vilket är det genomgående temat för gården.


Det var kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman som tillsammans med Mattias Holm från Erlandsson Bygg och Väsbyhems vd Amra Barlov Lindqvist som tog det gemensamma spadtaget.

- Vi vill inte bara bygga bostäder, vi vill bygga samhälle där vi även är med och bygger livet mellan husen och med trivsel i våra hus. Ett sätt att bygga trivsel är att se till att det blir hållbara fastigheter med bra bostäder och bra boendemiljöer. Det starka samarbetet mellan kommunen och Väsbyhem känns jättebra och vi är väldigt glada över den möjlighet vi fått när vi tog över projektet Näckrosen, säger Väsbyhems styrelseordförande Johan Thidell.

Bygget planeras att starta hösten/vintern 2018 och första inflyttning är beräknad till 2021.


Om AB Väsbyhem

AB Väsbyhem är ett allmännyttigt bostadsbolag i Upplands Väsby. Bolaget äger 4 700 lägenheter och 38 117 kvm lokaler. Omsättningen för 2019 uppgick till 447 Mkr och soliditeten till 31,41 %. Bolaget är sedan många år ett av de ledande bostadsföretagen i landet och är känt för sin stora andel marknära och småskaliga bebyggelse samt olika kategoriboenden. Väsbyhem är miljöcertifierade enligt ISO 14001 samt kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Närheten till Arlanda (8 minuter) och tågförbindelser till såväl Stockholm (29 minuter) som Uppsala (26 minuter) gör Upplands Väsby mycket attraktivt för såväl boende som företag.


Kontaktpersoner

Amra Barlov Lindqvist
VD
Amra Barlov Lindqvist
Jenny Rud Sel
vice VD, Affärsutvecklingschef
Jenny Rud Sel