2024-01-12 11:18Pressmeddelande

Väsbyhem tar första spadtag för projekt Hasselnöten

Victor Verboog, Mathias Bohman och Johan Liderfors tar första spadtaget.Victor Verboog, Mathias Bohman och Johan Liderfors tar första spadtaget.

Under torsdagskvällens invigning av det nya bostadsprojektet Hasselnöten i Upplands Väsby deltog Skanska, Väsbyhem, kommunen och Hyresgästföreningen samt boende i området. Parallellt med spadtaget hölls även en dialog för hyresgästerna för att besvara frågor rörande byggprojektet.

I torsdags tog kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman, Väsbyhems fastighetsutvecklingschef Johan Liderfors tillsammans med Victor Verboog från Skanska ett första spadtag för första etappen av projekt Hasselnöten. 

Intill Väsbyhems befintliga bostadsområden Sigma och Väsbyskogen byggs ett nytt bostadsområde på den plats där Hasselskolan tidigare låg. Totalt kommer området att inrymma cirka 200 lägenheter, en förskola och nya Hasselbadet. Väsbyhem bygger cirka 77 hyresrätter och PEAB planerar för cirka 130 bostadsrätter i området. I första etappen bygger Väsbyhem tillsammans med Skanska 63 lägenheter.

I en tid där det är få aktörer som bygger är vi glada att fortsatt ta spadtag för nya projekt. Hasselnöten genererar inte bara nya hyresrätter till beståndet utan är också ett viktigt byggprojekt för fortsatt tillväxt i Väsby och för att hålla samhällsutvecklingen i gång i utmanande ekonomiska tider, säger Johan Liderfors, fastighetsutvecklingschef på Väsbyhem.

Under första spadtaget deltog Väsbyhem, Skanska, kommunen och Hyresgästföreningen samt boende i området. Parallellt med spadtaget anordnades en dialog för frågor gällande byggprojektet med representanter från samtliga parter på plats för att träffa hyresgäster och boende i området.

Mer information om projekt Hasselnöten publiceras löpande på https://www.vasbyhem.se/nyproduktion/hasselnotenOm AB Väsbyhem

AB Väsbyhem är ett allmännyttigt bostadsbolag i Väsby. Bolaget äger ca 4 900 lägenheter och ca 40 000 kvm lokaler. Omsättningen för 2022 uppgick till 507 Mkr och soliditeten till 29,05 %. Bolaget är sedan många år ett av de ledande bostadsföretagen i landet och är känt för sin stora andel marknära och småskaliga bebyggelse samt olika kategoriboenden. Väsbyhem är miljöcertifierade enligt ISO 14001 samt kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Närheten till Arlanda (8 minuter) och tågförbindelser till såväl Stockholm (29 minuter) som Uppsala (26 minuter) gör Upplands Väsby mycket attraktivt för såväl boende som företag. Väsbyhems slogan och vision är att vara ”En värd för alla. Idag och imorgon".


Kontaktpersoner

Marknad- och kommunikationschef
Caroline Sjölund