2024-09-18 14:13Pressmeddelande

Väsbyhem fortsätter satsa på samverkan för ökad trivsel och gemenskap

Samverkan för ett aktivt föreningsliv i Väsby.

Väsbyhem samarbetar med lokala föreningar för att stärka föreningslivet i Väsby. Tillsammans skapas meningsfulla aktiviteter för barn och unga i hela kommunen under året. Nyckeln till framgången är samverkan.

Väsbyhem värdesätter nära samverkan med föreningar för att fortsatt bidra till ett aktivt Upplands Väsby där fler människor vill leva, verka och bo. I sommar har Väsbyhem till exempel samverkat med RQT för att möjliggöra genomförandet av ett sommarkollo. Under fyra veckor erbjöds totalt 40 barn en sommar fylld med olika idrottsaktiviteter, fritidsaktiviteter och utflykter. Bland annat besökte sommarkollot tennisveckan i Båstad. Syftet med samverkan är att bidra till sysselsättning och erbjuda aktiviteter för barn och unga oavsett ekonomiska förutsättningar. Målbilden är att samverkan ska fortsätta erbjuda barn och unga stipendium till fritidsaktiviteter som de är intresserade av.

Vi strävar efter att skapa meningsfulla, trygga och roliga aktiviteter för barn och unga, vilket vi också tror bidrar till ökad trivsel för alla i våra bostadsområden. Med föreningarnas närvaro hoppas vi skapa en levande och välkomnande miljö för både hyresgäster och deras barn, säger Caroline Sjölund, kommunikations- och marknadschef på Väsbyhem.

Utöver sommarkollot arrangerades flera aktiviteter under sommaren i Väsby. Genom samverkan har föreningarna och Väsbyhem arbetat för att bidra med trygg vuxennärvaro och sysselsättning. Tack vare nära samarbete med BSK Basket erbjöds barn och unga i Sigma möjlighet att testa på en ny idrott, det arrangerades både ett basketläger och kvällsbasket. 

I samverkan med Bollstanäs sportklubb bjöds det in till ett paracamp där ett tjugotal deltagare med funktionsnedsättning fick möjlighet att testa på olika sporter. Tillsammans med Runby IF kunde en öppen fotbollsplan möjliggöras under sommaren. Genom att anställa ungdomar från Väsby kunde hyresgäster i området nyttja en bemannad fotbollsplan.

Samverkan fortsätter under hela året med bland annat kvällsbasket i höst tillsammans med BSK Basket.



Om AB Väsbyhem

AB Väsbyhem är ett allmännyttigt bostadsbolag i Väsby. Bolaget äger ca 4 900 lägenheter och ca 40 000 kvm lokaler. Omsättningen för 2023 uppgick till 539 (507) miljoner kronor. På koncernnivå är soliditeten 44 (42) procent. Bolaget är sedan många år ett av de ledande bostadsföretagen i landet och är känt för sin stora andel marknära och småskaliga bebyggelse samt olika kategoriboenden. Väsbyhem är miljöcertifierade enligt ISO 14001 samt kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Väsbyhems vision är att vara ”En värd för alla. Idag och imorgon".


Kontaktpersoner

Marknad- och kommunikationschef
Caroline Sjölund