2013-10-18 08:04Pressmeddelande

Realistiska övningar i Väsbyhems hus räddar liv

null

I fyra dagar har Väsbyhem låtit brandkåren i Attunda få öva räddningsinsatser i ett hus i Upplands Väsby som inom kort skall rivas. Tre stationer, Märsta, Sollentuna och Upplands Väsby har deltagit i övningarna som bland annat bestått av att forcera säkerhetsdörrar till olika rökfyllda lägenheter och källargångar.

-  Det är jättesällsynt att vi inom brandkåren kan komma ut på så här realistiska övningar där vi får öva i riktiga hus. Det blir inte alls samma sak att träna på de övningsobjekt vi brukar ha, säger Klaes-Ola Kolberg, ansvarig för veckans övningar, brandstationen i Upplands Väsby

-  Stationsbefäl Mats Kumblad tillägger att man är mycket tacksamma för den unika möjligheten att öva i ett riktigt bostadsområde och det fina samarbetet med Väsbyhem.

-  Vi har förstått att det är jättesvårt för räddningstjänsten att hitta realistisk miljöer att öva i och är självklart jätteglada att vi som kommunägt bostadsbolag kan bidra till brandkårens viktiga arbete, säger Jan Hedberg, Fastighetsutvecklingschef AB Väsbyhem.


Om AB Väsbyhem

AB Väsbyhem är ett allmännyttigt bostadsbolag i Upplands Väsby. Bolaget äger 4 700 lägenheter och 38 117 kvm lokaler. Omsättningen för 2019 uppgick till 447 Mkr och soliditeten till 31,41 %. Bolaget är sedan många år ett av de ledande bostadsföretagen i landet och är känt för sin stora andel marknära och småskaliga bebyggelse samt olika kategoriboenden. Väsbyhem är miljöcertifierade enligt ISO 14001 samt kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Närheten till Arlanda (8 minuter) och tågförbindelser till såväl Stockholm (29 minuter) som Uppsala (26 minuter) gör Upplands Väsby mycket attraktivt för såväl boende som företag.


Kontaktpersoner

Amra Barlov Lindqvist
VD
Amra Barlov Lindqvist
Jenny Rud Sel
vice VD, Affärsutvecklingschef
Jenny Rud Sel