2015-01-20 08:25Pressmeddelande

Nu startar uthyrningen av 287 nya hyreslägenheter

null

I september 2013 togs spadtagen för den största byggstarten sedan Bo-85 i Upplands Väsby. Det var startskottet för tre olika byggprojekt för Väsbyhem med sammantaget 370 nya bostäder med inflyttning under 2015-2016.

De nya bostadshusen ligger i de centrala delarna av Upplands Väsby och består av både hyresrätter och bostadsrätter; Sigma norra och södra etapp med 190 hyresrätter, Hasselbladen med 97 hyresrätter och Brf Solvändan med 83 bostadsrätter.

Nu påbörjas uthyrningen av de 287 hyresrätterna. Den första etappen har inflyttning redan i maj 2015 och uthyrningen fortlöper under 2015-2016. De närmaste 1,5 åren kommer vi därmed att kunna ge bostadssökande i Stockholmsområdet och Upplands Väsby en god chans att hitta en egen bostad i någon av dessa nyproducerade lägenheter.

Samtliga hyresrättslägenheter ägs och förvaltas av Väsbyhem. De nya bostadshusen har en modern och stilfull arkitektur som väl passar in bland befintlig bebyggelse. De ljusa och välplanerade lägenheterna finns i storlekarna 2-5 rum och kök. Områdets centrala läge ger också goda pendlingsmöjligheter genom bra kommunikationer såväl till Stockholm som Uppsala. 

Det är med stor glädje vi nu påbörjar uthyrningen av de nya lägenheterna. Det är mycket tillfredsställande att kunna bidra med så många nya bostäder i en tid av stor bostadsbrist i Stockholmsområdet, säger Amra Barlov Lindqvist, VD på Väsbyhem.

På Holmvägen pågår samtidigt försäljningen av de 83 lägenheterna i bostadsrättsprojektet Solvändan som initierats av Väsbyhem. Försäljningen av dessa sker i samarbete med mäklarfirman HusmanHagberg.


Om AB Väsbyhem

AB Väsbyhem är ett allmännyttigt bostadsbolag i Upplands Väsby. Bolaget äger 4 700 lägenheter och 38 117 kvm lokaler. Omsättningen för 2019 uppgick till 447 Mkr och soliditeten till 31,41 %. Bolaget är sedan många år ett av de ledande bostadsföretagen i landet och är känt för sin stora andel marknära och småskaliga bebyggelse samt olika kategoriboenden. Väsbyhem är miljöcertifierade enligt ISO 14001 samt kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Närheten till Arlanda (8 minuter) och tågförbindelser till såväl Stockholm (29 minuter) som Uppsala (26 minuter) gör Upplands Väsby mycket attraktivt för såväl boende som företag.


Kontaktpersoner

Amra Barlov Lindqvist
VD
Amra Barlov Lindqvist
Jenny Rud Sel
vice VD, Affärsutvecklingschef
Jenny Rud Sel