2022-01-13 09:00Pressmeddelande

Hyrorna för 2022 klara hos Väsbyhem

Hyrorna för 2022 hos Väsbyhem är klara. Hyresgästföreningen och Väsbyhem är överens om att bostadshyrorna höjs med 1,6 % från den 1 februari 2022. Utöver det är parterna överens om ett extra påslag om 0,2 % för trivsel- och trygghetsskapande åtgärder. Den totala hyreshöjningen blir därmed 1,8 %.  

  • Det har som vanligt varit ett gott samtalsklimat under förhandlingarna och vi känner oss nöjda med utfallet då det ger oss möjlighet att möta den kostnadsutveckling som skett samt fortsätta utvecklingen av vår verksamhet och arbetet för att nå vårt mål om att ha Sveriges nöjdaste kunder, säger Joakim Bysell, Förvaltningschef på Väsbyhem.

Väsbyhem har under de senaste fem åren satsat extra mycket på trivsel- och trygghetsskapande åtgärder med målet att Väsby ska vara en trygg och trivsam plats att bo på. Några av de åtgärder som genomförs under kommande år är exempelvis fortsatt arbete med trygghetscertifiering av bostäder, renovering av källare, satsningar på utemiljön och gårdar samt julfirande och sommaraktiviteter för vuxna såväl som barn och ungdomar.

Parkeringsplatser höjs med 20 kronor/månad för vanliga parkeringsplatser och parkeringsplatser med el samt 30 kronor/månad för carport, varm- och kallgarage. Parkeringar ingår inte i förhandlingen med Hyresgästföreningen.

 

Frågor om hyreshöjningen besvaras av Förvaltningschef Joakim Bysell, telefon 08-590 980 00.Om AB Väsbyhem

AB Väsbyhem är ett allmännyttigt bostadsbolag i Väsby. Bolaget äger ca 4 700 lägenheter och ca 39 000 kvm lokaler. Omsättningen för 2020 uppgick till 468 Mkr och soliditeten till 29,38 %. Bolaget är sedan många år ett av de ledande bostadsföretagen i landet och är känt för sin stora andel marknära och småskaliga bebyggelse samt olika kategoriboenden. Väsbyhem är miljöcertifierade enligt ISO 14001 samt kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Närheten till Arlanda (8 minuter) och tågförbindelser till såväl Stockholm (29 minuter) som Uppsala (26 minuter) gör Upplands Väsby mycket attraktivt för såväl boende som företag.


Kontaktpersoner

AB Väsbyhem