2023-09-21 07:49Pressmeddelande

Första spadtag med Väsbyhem och BRABO i centrala Väsby

Kommunalråd Roland Storm (VB), BRABOs VD Patrik Ericson, kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S), Väsbyhems styrelseordförande Jakob Gustafsson tillsammans med kommunalråd Margareta Hamark (L).Kommunalråd Roland Storm (VB), BRABOs VD Patrik Ericson, kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S), Väsbyhems styrelseordförande Jakob Gustafsson tillsammans med kommunalråd Margareta Hamark (L).

Onsdagen den 20 september deltog ett 50-tal personer på ett första spadtag för Väsby Trädgård. Projektet kommer generera 97 hyresrätter till Upplands Väsby kommun.

Idag togs det första spadtaget för byggstarten av nyproduktionsprojektet Väsby Trädgård. I somras tecknade Väsbyhem avtal med BRABO, där Väsbyhem förvärvar fastigheterna som BRABO bygger i centrala delarna av Upplands Väsby.

Spadtaget togs av Väsbyhems styrelseordförande Jakob Gustafsson med BRABOs VD Patrik Ericson och kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S) tillsammans med kommunalråd Roland Storm (VB) och Margareta Hamark (L).

Projektet är beläget nära Väsby centrum och består av tre huskroppar med 97 bostäder som alla kommer att bli hyresrätter. BRABO har sedan tidigare uppfört 200 hyresrätter längs samma gata inom stadsutvecklingsprojektet Fyrklövern.

Att vi nu påbörjat projektet Väsby Trädgård kommer att innebära nya, hållbara bostäder för Väsbys invånare. Bostäderna kommer att ha ett toppläge nära centrum och kommunikationer. Vi är stolta över förtroendet vi fått från Väsbyhem att leverera de nya bostäderna, säger Patrik Ericson, VD på BRABO.

Nybyggnationen i området Fyrklövern är en del av Väsbyhems satsning på fler hyresrätter i kommunen där projektet är ett välkommet tillskott för ytterligare trivsel, aktivitet och trygghet i området.

Vi är glada över att Väsbyhem fortsatt bidrar till att fler hyresrätter byggs i kommunen i dessa tider, som för många är utmanande. När det råder bostadsbrist och få nystartade projekt är det extra viktigt att vi fortsätter hitta lösningar för att bygga bort bostadsbristen, säger Mathias Bohman, kommunstyrelsens ordförande i Upplands Väsby kommun.

Första inflytt är beräknad till 2024/2025. Uthyrning av lägenheterna kommer att ske genom Väsbyhems hemsida www.vasbyhem.se. För att anmäla intresse på en lägenhet behöver man vara registrerad som sökande i Väsbyhems bostadskö.Om AB Väsbyhem

AB Väsbyhem är ett allmännyttigt bostadsbolag i Väsby. Bolaget äger ca 4 900 lägenheter och ca 40 000 kvm lokaler. Omsättningen för 2022 uppgick till 507 Mkr och soliditeten till 29,05 %. Bolaget är sedan många år ett av de ledande bostadsföretagen i landet och är känt för sin stora andel marknära och småskaliga bebyggelse samt olika kategoriboenden. Väsbyhem är miljöcertifierade enligt ISO 14001 samt kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Närheten till Arlanda (8 minuter) och tågförbindelser till såväl Stockholm (29 minuter) som Uppsala (26 minuter) gör Upplands Väsby mycket attraktivt för såväl boende som företag. Väsbyhems slogan och vision är att vara ”En värd för alla. Idag och imorgon".


Kontaktpersoner

Marknad- och kommunikationschef
Caroline Sjölund