2013-03-25 08:10Pressmeddelande

Första spadtag för nytt trygghetsboende i Upplands Väsby

null

Fredagen den 22 mars tog Maria Fälth, kommunalråd (kd), Ulf Dohnhammar, vd AB Väsbyhem och Anders Olsson, JM-Bygg AB Uppsala  ett första spadtag för Väsbyhems nya trygghetsboende i Odenslunda i Upplands Väsby. I det nya bostadshuset för åldersgruppen + 65 kommer det att finnas sammanlagt 27 trygghetslägenheter i storlekarna 1-3 rok.

Varje lägenhet kommer att vara utrustad med en trygghetspanel som gör den boende uppmärksammad på om man t ex glömt spisen eller kaffebryggaren på. Centralt i huset kommer det att finnas en gemensamhetsyta med en braskamin och ett mindre kök för gemenskap och trivsel för de boende.

Inflyttning beräknas kunna ske i maj 2014 och lägenheterna kommer att hyras ut genom Väsbyhems bostadskö.Om AB Väsbyhem

AB Väsbyhem är ett allmännyttigt bostadsbolag i Upplands Väsby. Bolaget äger 4 700 lägenheter och 38 117 kvm lokaler. Omsättningen för 2019 uppgick till 447 Mkr och soliditeten till 31,41 %. Bolaget är sedan många år ett av de ledande bostadsföretagen i landet och är känt för sin stora andel marknära och småskaliga bebyggelse samt olika kategoriboenden. Väsbyhem är miljöcertifierade enligt ISO 14001 samt kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Närheten till Arlanda (8 minuter) och tågförbindelser till såväl Stockholm (29 minuter) som Uppsala (26 minuter) gör Upplands Väsby mycket attraktivt för såväl boende som företag.


Kontaktpersoner

Amra Barlov Lindqvist
VD
Amra Barlov Lindqvist
Jenny Rud Sel
vice VD, Affärsutvecklingschef
Jenny Rud Sel