2023-06-30 10:28Nyheter

Väsbyhems Trivselkoordinator deltog på lunch med kungen

Benjamin Jolsen, Trivselkoordinator på Väsbyhem deltog på jubileumslunchen för kungen i Tessinska palatset.Benjamin Jolsen, Trivselkoordinator på Väsbyhem deltog på jubileumslunchen för kungen i Tessinska palatset.

I mitten av juni besökte kungaparet Stockholm som en del av firandet av konungens 50 år på tronen. Med på jubileumslunchen i Tessinska palatset var Väsbyhems medarbetare Benjamin Jolsen, som bjudits in för sitt utomordentliga och viktiga arbete kring trivsel och trygghet.

 

Under 2023 firas H.M. Konungens 50 år på tronen. Som en del av firandet besöker i år kungen och drottningen Sveriges 21 län där landshövdingarna står som värdar. Dagen före midsommarafton var det dags för Stockholms län att uppmärksamma jubiléet.

Vid lunchtid på torsdagen den 21 juni anlände kungaparet till Slottsbacken i Gamla stan – där artister, Adolf Fredriks flickkör och Hemvärnets musikkår uppträdde. Förutom kungen höll även Stockholm läns landshövding Anna Kinberg Batra tal. Därefter väntade en lunch i det Tessinska palatset.

Med anledning av firandet hade varje kommun tidigare i år getts möjligheten att nominera en ung vuxen som ansågs uträttat något alldeles extra och som gör något samhällsviktigt. Dessa bjöds sedan in av landshövding Anna Kinberg Batra till lunchen med Konungen och drottning Silvia.

Benjamin Jolsen arbetar på Väsbyhem som Trivselkoordinator och var en av de nominerade unga vuxna som deltog på lunchen.

- Det var en ära att äta lunch med självaste kungen och drottningen. Extra roligt att kungen i sitt tal på Stallbacken pratade om det viktiga arbetet kring ökad trygghet i samhället, ett av mina arbetsområden och som alla vi på Väsbyhem arbetar med varje dag, säger Benjamin Jolsen. 

Benjamin började arbeta i kundcenter på Väsbyhem redan som artonåring. Idag, tre år senare arbetar han i rollen som Trivselkoordinator på avdelningen för Trygghet och Säkerhet. Han arbetar med bolagets aktiviteter kopplat till Social hållbarhet, trygghet och trivsel.

Benjamin berättar att det var mobilförbud under lunchen, men att alla gäster fick möjlighet att skaka hand med kungaparet.

 - Jag hade googlat lite innan om hur man ska hälsa, det fanns några speciella regler och så, såsom det finns kring etikett vid
måltider. Det var mycket att hålla koll på, men det gick bra.

Hur var lunchen?

- Det var riktigt trevligt. Jag fick träffa många nya människor med olika bakgrund och erfarenheter. Det var spännande möten och samtal som inspirerade mig.Om AB Väsbyhem

AB Väsbyhem är ett allmännyttigt bostadsbolag i Väsby. Bolaget äger ca 4 900 lägenheter och ca 40 000 kvm lokaler. Omsättningen för 2022 uppgick till 507 Mkr och soliditeten till 29,05 %. Bolaget är sedan många år ett av de ledande bostadsföretagen i landet och är känt för sin stora andel marknära och småskaliga bebyggelse samt olika kategoriboenden. Väsbyhem är miljöcertifierade enligt ISO 14001 samt kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Närheten till Arlanda (8 minuter) och tågförbindelser till såväl Stockholm (29 minuter) som Uppsala (26 minuter) gör Upplands Väsby mycket attraktivt för såväl boende som företag. Väsbyhems slogan och vision är att vara ”En värd för alla. Idag och imorgon".