2015-10-12 12:53Nyheter

Väsbyhems första bostadsrätter klara

null

Nu är det äntligen dags för inflyttning i den första etappen av Väsbyhems bostadsrättsprojekt Brf Solvändan i Upplands Väsby. Projektet att som allmännyttigt bostadsbolag bygga bostadsrätter påbörjades under 2014. Tanken var att påverka bostadsbyggandet i Upplands Väsby på ett positivt sätt. Brf Solvändan består av sammanlagt 83 lägenheter och 3 lokaler.

Försäljningen har skett i samarbete med mäklarfirman HusmanHagberg. Samtliga lägenheter är redan sålda och försäljningen har gått över förväntan sedan säljstarten i april 2014.

Första etappen som nu står färdig består av 24 lägenheter, etapp 2 av 22 lägenheter med inflyttning våren 2016 och etapp 3 av 37 lägenheter med inflyttning hösten 2016.

Brf Solvändan är ett modernt och bekvämt boende med vit medelhavsinspirerad arkitektur i ett bra läge i Upplands Väsby. Lägenhetsstorlekarna ligger mellan 1-5 rum och kök mellan 32-126 kvm där vissa lägenheter är i etage med dubbla terrasser och vinterträdgård. Ett parkeringsgarage byggs samtidigt under husen och innergården som ger de boende goda parkeringsmöjligheter i anslutning till bostaden.

Förvaltningen av Brf Solvändan kommer att skötas av HSB.

Byggentreprenör är ByggPartner i Dalarna AB.


Om AB Väsbyhem

AB Väsbyhem är ett allmännyttigt bostadsbolag i Upplands Väsby. Bolaget äger 4 700 lägenheter och 38 117 kvm lokaler. Omsättningen för 2019 uppgick till 447 Mkr och soliditeten till 31,41 %. Bolaget är sedan många år ett av de ledande bostadsföretagen i landet och är känt för sin stora andel marknära och småskaliga bebyggelse samt olika kategoriboenden. Väsbyhem är miljöcertifierade enligt ISO 14001 samt kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Närheten till Arlanda (8 minuter) och tågförbindelser till såväl Stockholm (29 minuter) som Uppsala (26 minuter) gör Upplands Väsby mycket attraktivt för såväl boende som företag.


Kontaktpersoner

Amra Barlov Lindqvist
VD
Amra Barlov Lindqvist
Jenny Rud Sel
vice VD, Affärsutvecklingschef
Jenny Rud Sel