2021-02-26 09:07Nyheter

Väsbyhem utökar möjligheten för sommarjobb till unga

Daniel Aronson, områdeschef på Väsbyhem presenterar årets sommarjobb under en livesändning på sommarjobbsmässan arrangerad av Samhällsmatchen och Stena fastigheter.Daniel Aronson, områdeschef på Väsbyhem presenterar årets sommarjobb under en livesändning på sommarjobbsmässan arrangerad av Samhällsmatchen och Stena fastigheter.

I år deltog Väsbyhem på sommarjobbsmässan som arrangerades av Samhällsmatchen och Stena fastigheter för tredje året i rad. Denna gång sändes mässan digitalt direkt från Tele2 arena där inspirerande föreläsningar varvades med företagens presentationer kring respektive sommarjobb som erbjuds.

Varje sommar anställer Väsbyhem ungdomar som hjälper till med arbetet ute i bostadsområdena och på kontoret med allt från målning och trädgårdsarbete till kontorsarbete. Väsbyhem vill bidra till att ungdomar i kommunen har något meningsfullt att göra under ledigheten samtidigt som de hjälper till att bibehålla en trevlig miljö för hyresgästerna. 

Som ett led i att stärka Väsbyhems samhällsengagemang och i följd av en förfrågan om att delta i samhällsmatchens sommarjobbsmässa togs beslutet att i år erbjuda fler ungdomar sommarjobb även utanför Upplands Väsby kommun.

Livesändningen från sommarjobbsmässan spelades in och finns att se i efterhand här. Mässan uppmärksammades även på Nyhetsmorgon och TV4.

Olika inriktningar på sommarjobben 2021
Dels tar Väsbyhem emot 50 sommarjobbare som får jobba med olika uppgifter i bostadsområdena. Exempel på arbetsuppgifter kan vara att måla om staket, se till att det är rent och snyggt i områdena, skapa konst på vägg och mycket mer. Utöver det anställs även sommarkolloledare till Väsbyhems egna sommarkollo där arbetsuppgifterna innebär att vara en god förebild och ledare för barn mellan 9-12 år. Nytt för i år är att ungdomar även erbjuds administrativa sommarjobb i syfte att stötta organisationens digitaliseringsarbete.

- Sommarjobbet ger ungdomarna en chans att få in en fot i arbetslivet och en första rad på sitt cv. Det ger också en möjlighet för oss att hitta unga talanger som kan bli våra framtida medarbetare, säger Azarina Bäckström, samordnare social hållbarhet på Väsbyhem.

Måndagen den 1 mars 2021 påbörjas ansökningsprocessen för sommarjobb och även i år sker det ett samarbete med Upplands Väsby kommun i stora delar av rekryteringarna.

Samtliga sommarjobb finns att hitta på Väsbyhems karriärsida.Om AB Väsbyhem

AB Väsbyhem är ett allmännyttigt bostadsbolag i Upplands Väsby. Bolaget äger 4 700 lägenheter och 38 117 kvm lokaler. Omsättningen för 2019 uppgick till 447 Mkr och soliditeten till 31,41 %. Bolaget är sedan många år ett av de ledande bostadsföretagen i landet och är känt för sin stora andel marknära och småskaliga bebyggelse samt olika kategoriboenden. Väsbyhem är miljöcertifierade enligt ISO 14001 samt kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Närheten till Arlanda (8 minuter) och tågförbindelser till såväl Stockholm (29 minuter) som Uppsala (26 minuter) gör Upplands Väsby mycket attraktivt för såväl boende som företag.


Kontaktpersoner

Amra Barlov Lindqvist
VD
Amra Barlov Lindqvist
Jenny Rud Sel
vice VD, Affärsutvecklingschef
Jenny Rud Sel