2016-03-21 15:33Nyheter

Väsbyhem storsatsar på bostäder i Eds Allé

null

En gemensam invigning av det planerade bostadsområdet Eds Allé i Upplands Väsby genomfördes fredagen den 18 mars. Väsbyhem var på plats tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (s), fastighetsägaren Carl Curman och övriga byggherrar.

Det är ett nytt och spännande område som nu tar form intill Prästgårdsmarken och Edssjön. Sammantaget planeras det för mellan 600-700 bostäder i småhus, radhus och flerfamiljshus de närmaste åren. Eds Allé kommer att bjuda på naturnära boende byggt med levande gaturum och goda förutsättningar för rekreation. Här planerar Väsbyhem att bygga cirka 380 nya bostäder, mestadels hyresrätter i flerfamiljshus och radhus, men även bostadsrätter.

Byggstart för den första etappen är planerad till hösten 2016.

Skiss HMXW arkitekter


Om AB Väsbyhem

AB Väsbyhem är ett allmännyttigt bostadsbolag i Upplands Väsby. Bolaget äger 4 700 lägenheter och 38 117 kvm lokaler. Omsättningen för 2019 uppgick till 447 Mkr och soliditeten till 31,41 %. Bolaget är sedan många år ett av de ledande bostadsföretagen i landet och är känt för sin stora andel marknära och småskaliga bebyggelse samt olika kategoriboenden. Väsbyhem är miljöcertifierade enligt ISO 14001 samt kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Närheten till Arlanda (8 minuter) och tågförbindelser till såväl Stockholm (29 minuter) som Uppsala (26 minuter) gör Upplands Väsby mycket attraktivt för såväl boende som företag.


Kontaktpersoner

Amra Barlov Lindqvist
VD
Amra Barlov Lindqvist
Jenny Rud Sel
vice VD, Affärsutvecklingschef
Jenny Rud Sel