2024-01-09 14:50Nyheter

Väsbyhem inviger Hundslingan i Sigma

Invigning av hundslingan i Sigma.Invigning av hundslingan i Sigma.

I december invigde Väsbyhem Hundslingan i Sigma, en promenadslinga som sträcker sig genom området. Längs med slingan finns det olika övningar att genomföra med sin hund. Syftet är att genom ökad aktivitet och rörelse i området även öka tryggheten.

Den 14 december invigdes Hundslingan vid Sigma centrum. Slingan som sträcker sig genom och runt Sigma är en promenadslinga där boende i Väsby kan genomföra olika övningar med sin hund. På skyltar längs med slingan sitter QR-koder som länkar besökaren till korta filmer där övningarna demonstreras.

Hundslingan är ett trivsamt sätt för hundägare och hund att aktiveras. Syftet är att få fler människor i rörelse i Sigma med målet att det ska bidra till ökad trivsel och trygghet i bostadsområdet.

Vi är glada att Hundslingan nu är invigd. Under invigningen pratade vi med flera hundägare som visade engagemang för initiativet. Vi är hoppfulla att det blir en gemensam mötes- och aktivitetsslinga som bidrar med positiv rörelse i området. Vi välkomnar inte bara hundägare, alla besökare med eller utan och oavsett husdjur är välkomna, säger Azarina Bäckström, hållbarhetssamordnare Väsbyhem.

Under våren kommer Väsbyhem att anordna ett evenemang för att uppmärksamma slingan ytterligare. 

Karta över slingan: https://earth.google.com/earth/d/18Fr0soyZpjhnen8IuW4GDpi76_QFZiOJ?usp=sharingOm AB Väsbyhem

AB Väsbyhem är ett allmännyttigt bostadsbolag i Väsby. Bolaget äger ca 4 900 lägenheter och ca 40 000 kvm lokaler. Omsättningen för 2022 uppgick till 507 Mkr och soliditeten till 29,05 %. Bolaget är sedan många år ett av de ledande bostadsföretagen i landet och är känt för sin stora andel marknära och småskaliga bebyggelse samt olika kategoriboenden. Väsbyhem är miljöcertifierade enligt ISO 14001 samt kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Närheten till Arlanda (8 minuter) och tågförbindelser till såväl Stockholm (29 minuter) som Uppsala (26 minuter) gör Upplands Väsby mycket attraktivt för såväl boende som företag. Väsbyhems slogan och vision är att vara ”En värd för alla. Idag och imorgon".


Kontaktpersoner

Marknad- och kommunikationschef
Caroline Sjölund