2014-11-21 10:53Nyheter

Stort intresse för Väsbyhems förnyelse

null

Under torsdagen den 20 november fick Väsbyhem fint besök av 11 stycken VD:ar från den franska motsvarigheten till Sveriges allmännytta. Gruppen, som kommer från nordvästra Frankrike, har rest på studiebesök till Sverige för att ta del av samarbetet mellan kommunerna i Stockholm och Mälardalsregionen samt för att se exempel på renovering av miljonprogramsområden. Man var mycket intresserade av att besöka Upplands Väsby kommun, som för närvarande växer så det knakar genom det goda läget i Arlandaregionen samt av Väsbyhems arbete med renoverings- och förnyelseprojekt.

Det var med stort intresse de franska besökarna deltog i rundvandringen i Sigma-området, guidade av Väsbyhems förvaltningschef Joakim Bysell. Sigma, som är ett miljonprogramsområde byggt under 1960-talet, har under åren 2010-2013 genomgått en total renovering genom förnyelse med ett mycket lyckat resultat. Besöket avslutades med ett stopp i en lägenhet på Dragonvägen, där Väsbyhems senaste förnyelse precis inletts, samt i Smedby för att besöka en lägenhet i ett område med låghus.

På agendan har, förutom besök hos Väsbyhem och Upplands Väsby kommun, även varit besök hos SABO, andra allmännyttiga bostadsbolag i Stockholmsområdet, Hammarby Sjöstad och Stockholms Stad.


Om AB Väsbyhem

AB Väsbyhem är ett allmännyttigt bostadsbolag i Upplands Väsby. Bolaget äger 4 700 lägenheter och 38 117 kvm lokaler. Omsättningen för 2019 uppgick till 447 Mkr och soliditeten till 31,41 %. Bolaget är sedan många år ett av de ledande bostadsföretagen i landet och är känt för sin stora andel marknära och småskaliga bebyggelse samt olika kategoriboenden. Väsbyhem är miljöcertifierade enligt ISO 14001 samt kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Närheten till Arlanda (8 minuter) och tågförbindelser till såväl Stockholm (29 minuter) som Uppsala (26 minuter) gör Upplands Väsby mycket attraktivt för såväl boende som företag.


Kontaktpersoner

Amra Barlov Lindqvist
VD
Amra Barlov Lindqvist
Jenny Rud Sel
vice VD, Affärsutvecklingschef
Jenny Rud Sel