2023-08-25 07:56Nyheter

Sport, lek och aktiviteter i Sigma med Väsbyhem under sommaren

Kvällsbasket i Sigma med Väsbyhem och BSK Basket

Väsbyhem samarbetar sedan lång tid tillbaka med flera idrotts- och ideella föreningar för att skapa en levande och trivsam boendemiljö. I sommar har Väsbyhem utökat samarbetet med fler aktiviteter i bland annat bostadsområdet Sigma.

I början av sommaren arrangerade Väsbyhem bland annat prova-på basket och parkour för barn och ungdomar på multiplanen i Sigma tillsammans med Street beat. I samarbete med En Frisk Generation anordnades även öppna aktiviteter för hela familjen varje tisdag under hela sommaren. Redan före midsommar genomfördes familjeaktiviteten Skulptursnurran i parkområdet bakom Sigma centrum, ett samarbete med Kultursnurran, Kulturföreningen Källaren och Upplands Väsby kommun. Aktiviteten erbjöds under två dagar och var uppskattad av många besökare som bjöds på en äventyrsvandring för hela familjen.

Att skapa trygga mötesplatser för sport, lek och aktiviteter är inte bara viktigt för en glädjefylld sommar. Det påverkar hela området. Med aktiviteter kommer trygghet, gemenskap och en meningsfull fritid, därför är det en viktig del av vår löpande verksamhet, säger Benjamin Jolsen, trivselkoordinator Väsbyhem.

Genom att bjuda in till och skapa aktiviteter för barn och ungdomar vill Väsbyhem skapa en inkluderande miljö i bolagets bostadsområden, för att bygga trygghet, gemenskap och en plats att trivas på.

Även om sommaren ser ut att gå mot sitt slut fortsätter Väsbyhems sommaraktiviteter ett tag till. Under augusti och september bjuder Väsbyhem och BSK Basket in till kvällsbasket i Sigma. Vid sex tillfällen ges alla som vill möjlighet att testa basket. Aktiviteten som startade förra onsdagen har redan fått bra respons med mellan 40-50 barn och ungdomar som deltog vid första tillfället. På plats var även Väsbyhems trivselvärdar som bjöd på fika.Om AB Väsbyhem

AB Väsbyhem är ett allmännyttigt bostadsbolag i Väsby. Bolaget äger ca 4 900 lägenheter och ca 40 000 kvm lokaler. Omsättningen för 2022 uppgick till 507 Mkr och soliditeten till 29,05 %. Bolaget är sedan många år ett av de ledande bostadsföretagen i landet och är känt för sin stora andel marknära och småskaliga bebyggelse samt olika kategoriboenden. Väsbyhem är miljöcertifierade enligt ISO 14001 samt kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Närheten till Arlanda (8 minuter) och tågförbindelser till såväl Stockholm (29 minuter) som Uppsala (26 minuter) gör Upplands Väsby mycket attraktivt för såväl boende som företag. Väsbyhems slogan och vision är att vara ”En värd för alla. Idag och imorgon".


Kontaktpersoner

Marknad- och kommunikationschef
Caroline Sjölund