2023-11-27 14:18Nyheter

Orange Week med Väsbyhem

Väsbyhem under Orange Week.Väsbyhem under Orange Week.

Förra veckan uppmärksammade Väsbyhem Orange Day och Orange Week med flera aktiviteter i Väsby. Genom föreläsningar, ljusprojektioner och närvaro engagerade Väsbyhem tillsammans med Upplands Väsby kommun Väsbyborna i arbetet mot våld i nära relation. 

Den 25 november är internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor. Dagen är även känd som Orange Day och instiftades av FN 1999. Hela veckan runt Orange Day uppmärksammas som Orange Week av bland annat Väsbyhem. 

Väsbyhems projektgrupp mot våld i nära relation arbetar året om för ett Väsby fritt från våld. Genom information, utbildningar, samverkan och aktiviteter är målet att fler ska känna till vad man som granne och medmänniska kan göra om man är orolig för någon i ens närhet.

Under november har Väsbyhem tillsammans med Upplands Väsby kommun uppmärksammat arbetet mot våld i nära relation med ljusprojektioner i kommunen. Budskapet “Väsby fritt från våld” lyser upp bron vid Järnvägsparken, Väsbyhems huvudentré och på Messingens vägg. 

Ljusprojektionerna och aktiviteterna når ut till alla Väsbybor med en påminnelse och information om hur du kan agera rätt i utmanande situationer som berör våld i nära relation. Det är inte självklart att man vet hur man ska agera, men vi hoppas med vårt arbete kunna öka kunskapen kring ämnet, säger Thérèse Fleetwood, trygghetssamordnare på Väsbyhem.

Under Orange Week bjöd Väsbyhems projektgrupp på kaffe vid Väsby station för att uppmärksamma hur man som fastighetsägare, arbetsgivare och samhällsaktör kan förebygga våld i nära relation. En öppen föreläsning anordnades tillsammans med kommunen där Polisen, kommunens relationsvåldsteam, Mivida, Brottsofferjouren, Väsby tjejjour, Ungdomsmottagningen och Väsbyhem presenterade sitt arbete kring våld i nära relation. Alla medarbetare hos Väsbyhem deltog även på en föreläsning med Erika Praglerz om våld i nära relation. Erika delade med sig av sina egna erfarenheter av att vara våldsutsatt och tips kring hur man som medmänniska kan hjälpa om man är orolig för någon i ens närhet.Om AB Väsbyhem

AB Väsbyhem är ett allmännyttigt bostadsbolag i Väsby. Bolaget äger ca 4 900 lägenheter och ca 40 000 kvm lokaler. Omsättningen för 2022 uppgick till 507 Mkr och soliditeten till 29,05 %. Bolaget är sedan många år ett av de ledande bostadsföretagen i landet och är känt för sin stora andel marknära och småskaliga bebyggelse samt olika kategoriboenden. Väsbyhem är miljöcertifierade enligt ISO 14001 samt kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Närheten till Arlanda (8 minuter) och tågförbindelser till såväl Stockholm (29 minuter) som Uppsala (26 minuter) gör Upplands Väsby mycket attraktivt för såväl boende som företag. Väsbyhems slogan och vision är att vara ”En värd för alla. Idag och imorgon".


Kontaktpersoner

Marknad- och kommunikationschef
Caroline Sjölund