2023-11-10 10:13Nyheter

Höstlovsaktiviteter för en meningsfull fritid i Väsby

Höstlovsaktiviteter i Sigma.Höstlovsaktiviteter i Sigma.

Under höstlovsveckan anordnade Väsbyhem tillsammans med Stena Fastigheter och En Frisk Generation aktiviteter i Sigma och Blå parken för barn och unga i kommunen. Aktiviteterna togs emot positivt med totalt 90 barn som deltog. Initiativet främjar både trygghet, en givande sysselsättning och ett första steg in på arbetsmarknaden.

Förra veckan bjöd Väsbyhem tillsammans med Stena Fastigheter och En Frisk Generation in till höstlovsaktiviteter. Under veckan var barn och unga i kommunen välkomna att delta i fotboll och andra friluftsrelaterade aktiviteter. Aktiviteterna som anordnades i Sigma och Blå Parken blev mycket uppskattade med totalt 90 barn som deltog under dagarna.

Syftet med höstlovsaktiviteterna är att främja en god hälsa och bidra med en givande sysselsättning under loven för barn och unga i Väsby. Utöver aktiviteterna ges även möjlighet för ungdomar i kommunen att ta ett steg in på arbetsmarknaden genom att arbeta som aktivitetsledare. Ungdomarna som anställts som aktivitetsledare får utbildning i ledarskap och lär sig om hur En Frisk Generation arbetar med målet ”Att främja en god hälsa”.

Vi är glada att veckans aktiviteter tagits emot så positivt. Givet höstlovsveckans varierande väderförhållanden öppnades det upp för ännu mer kreativitet med aktiviteterna, de deltagande barnen fick bland annat testa på att koka egen varm choklad på stormkök. Det är kul att se att barnen får möjlighet att träffa vänner och testa på aktiviteter som de kanske inte gjort tidigare. Vi fortsätter arbetet tillsammans med lokala föreningar som En Frisk Generation för att bidra till att barn och unga i Väsby ges möjlighet till en meningsfull fritid, säger Benjamin Jolsen, trivselkoordinator på Väsbyhem.

Förutom att aktiviteterna gynnar barn och ungdomar så påverkar de även områdena som de anordnas i. Aktiviteterna bidrar med gemenskap och närvaro från både vuxna och barn, för ett tryggt och trivsamt Väsby.Om AB Väsbyhem

AB Väsbyhem är ett allmännyttigt bostadsbolag i Väsby. Bolaget äger ca 4 900 lägenheter och ca 40 000 kvm lokaler. Omsättningen för 2022 uppgick till 507 Mkr och soliditeten till 29,05 %. Bolaget är sedan många år ett av de ledande bostadsföretagen i landet och är känt för sin stora andel marknära och småskaliga bebyggelse samt olika kategoriboenden. Väsbyhem är miljöcertifierade enligt ISO 14001 samt kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Närheten till Arlanda (8 minuter) och tågförbindelser till såväl Stockholm (29 minuter) som Uppsala (26 minuter) gör Upplands Väsby mycket attraktivt för såväl boende som företag. Väsbyhems slogan och vision är att vara ”En värd för alla. Idag och imorgon".


Kontaktpersoner

Marknad- och kommunikationschef
Caroline Sjölund