2020-01-29 13:46Nyheter

Hasselbladen behåller sin certifiering som Miljöbyggnad Silver

null

Att bygga hus med bra kvalitet ger stora miljövinster. Hasselbladen som ligger på Hammarbyvägen 7-25 färdigställdes år 2016 och projekterades för att uppfylla miljöcertifieringen för Miljöbyggnad Silver. Tre år senare var det dags för en uppföljande kontroll och vi kan nu stolt meddela att certifieringen fortfarande gäller!

 En miljöbyggnad Silver uppfyller framför allt krav på mycket effektiv energianvändning, sunda materialval, tyst inomhusmiljö, god ventilation och hög fuktsäkerhet.

Byggnaden är en av totalt 1 500 Miljöbyggnadscertifierade byggnader i Sverige.

”Det är alltid roligt att se att de byggnader som certifieras även får behålla certifikatet över tid, det är något som vi är väldigt stolta över!” säger Magnus Byberg, Fastighetsingenjör på Väsbyhem. 


Om AB Väsbyhem

AB Väsbyhem är ett allmännyttigt bostadsbolag i Upplands Väsby. Bolaget äger 4 700 lägenheter och 38 117 kvm lokaler. Omsättningen för 2019 uppgick till 447 Mkr och soliditeten till 31,41 %. Bolaget är sedan många år ett av de ledande bostadsföretagen i landet och är känt för sin stora andel marknära och småskaliga bebyggelse samt olika kategoriboenden. Väsbyhem är miljöcertifierade enligt ISO 14001 samt kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Närheten till Arlanda (8 minuter) och tågförbindelser till såväl Stockholm (29 minuter) som Uppsala (26 minuter) gör Upplands Väsby mycket attraktivt för såväl boende som företag.


Kontaktpersoner

Amra Barlov Lindqvist
VD
Amra Barlov Lindqvist
Jenny Rud Sel
vice VD, Affärsutvecklingschef
Jenny Rud Sel