2023-07-21 05:00Nyheter

Ett levande sommar-Väsby med Väsbyhem!

Ett levande sommar-Väsby med Väsbyhem.Ett levande sommar-Väsby med Väsbyhem.

Under sommaren gör Väsbyhem en satsning på sommaraktiviteter i kommunen. I Väsbyhems bostadsområden arrangeras en dynamisk sommar med många olika initiativ och aktiviteter så som sommarkollo, sommarjobb, karaoke, trubadur, yoga och föreställningar.

Totalt anställer Väsbyhem 75 stycken sommarjobbare som arbetar inom förvaltning, ekonomi, kundcenter och marknad. Sommarjobbarna är en viktig del av Väsbyhems bidrag till att ungdomar i kommunen har något meningsfullt att göra under ledigheten samtidigt som de hjälper till att bibehålla en trevlig miljö för hyresgästerna. Hittills har sommarjobbarna bland annat målat om gångtunnlar, bänkar, bytt brandvarnare, haft konstprojekt, rensat ogräs och delat ut infoblad. Sommarjobbarna är också med vid många av de aktiviteter i Järnvägsparken som Väsbyhem anordnar samt arbetar som kolloledare.

Sommarkollot som är helt kostnadsfritt ger barn i Väsbyhems bostäder möjlighet att utforska och träffa nya kompisar. I år har barnen och kolloledarna hittat på kul aktiviteter både ute- och inomhus i Väsby men även besökt Skansen, Tom Tits och Turbo.

Runtom i Väsbyhems områden arrangeras det även aktiviteter för Väsbybor i alla åldrar, bland annat yoga, trubadur, karaoke och föreställning med tvål och såpa. Väsbyhem samarbetar även med kommunen och lokala föreningar för att ge barn och unga chansen att prova på bland annat basket, parkour och zumba.

Initiativen är en del av bolagets satsning för ett levande Väsby att trivas i under sommaren.

Med Väsbyhems vision att vara en värd för alla vill vi möjliggöra för alla våra hyresgäster att hitta sommaraktiviteter nära och gärna upptäcka nya lokala områden. Det är roligt att se att våra aktiviteter tas emot så positivt med många glada och engagerade besökare, säger Caroline Sjölund, kommunikations- och marknadschef Väsbyhem.

Schema och program för aktiviteterna kommuniceras via informationsblad, hemsida samt sociala medier och pågår till slutet av augusti.Om AB Väsbyhem

AB Väsbyhem är ett allmännyttigt bostadsbolag i Väsby. Bolaget äger ca 4 900 lägenheter och ca 40 000 kvm lokaler. Omsättningen för 2022 uppgick till 507 Mkr och soliditeten till 29,05 %. Bolaget är sedan många år ett av de ledande bostadsföretagen i landet och är känt för sin stora andel marknära och småskaliga bebyggelse samt olika kategoriboenden. Väsbyhem är miljöcertifierade enligt ISO 14001 samt kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Närheten till Arlanda (8 minuter) och tågförbindelser till såväl Stockholm (29 minuter) som Uppsala (26 minuter) gör Upplands Väsby mycket attraktivt för såväl boende som företag. Väsbyhems slogan och vision är att vara ”En värd för alla. Idag och imorgon".


Kontaktpersoner

Marknad- och kommunikationschef
Caroline Sjölund