2015-04-21 15:30Nyheter

Erik Johanssons konst pryder Väsbyhems hus

null

Området Fyrklövern i Upplands Väsby, där Väsbyhems ”Blå hus” på Dragonvägen ingår, uppmärksammas just nu med en spektakulär 3D-illusion. Resultatet är ett samarbete mellan kommunen och fotokonstnären Erik Johansson.

Mitt under pågående förnyelse av ett av Väsbyhems hus på Dragonvägen har en 3D-illusion satts upp på ett av de ”Blå husen”. Illusionen gör det möjligt att redan nu uppleva hur huset kommer att se ut efter renoveringen.

- Jag vill väcka människors nyfikenhet och få dem att ställa sig positiva till förändringen i Upplands Väsby. Genom att visuellt leka med perspektiv och bild kan vi visa på hur det kommer att se ut när ombyggnaden är klar, säger fotokonstnären Erik Johansson i kommunens pressmeddelande.

Kommunen vill på detta lite annorlunda och inspirerade sätt synliggöra arbetet som pågår i stadsdelen Fyrklövern. Vepan har av konstnären även hashtaggats med #byggkärlek.

- Vi älskar att tänka nytt och hitta spännande lösningar i Väsby. Det är vårt sätt att visa hur stolta vi är över hur framtidens Väsby växer fram, säger Mathias Bohman, Kommunstyrelsens ordförande (S) i pressmeddelandet.

- Det är naturligtvis extra roligt att illusionen ”Unboxing Fyrklövern” exponeras på ett av våra bostadshus, säger Amra Barlov Lindqvist, VD på Väsbyhem.


Om AB Väsbyhem

AB Väsbyhem är ett allmännyttigt bostadsbolag i Upplands Väsby. Bolaget äger 4 700 lägenheter och 38 117 kvm lokaler. Omsättningen för 2019 uppgick till 447 Mkr och soliditeten till 31,41 %. Bolaget är sedan många år ett av de ledande bostadsföretagen i landet och är känt för sin stora andel marknära och småskaliga bebyggelse samt olika kategoriboenden. Väsbyhem är miljöcertifierade enligt ISO 14001 samt kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Närheten till Arlanda (8 minuter) och tågförbindelser till såväl Stockholm (29 minuter) som Uppsala (26 minuter) gör Upplands Väsby mycket attraktivt för såväl boende som företag.


Kontaktpersoner

Amra Barlov Lindqvist
VD
Amra Barlov Lindqvist
Jenny Rud Sel
vice VD, Affärsutvecklingschef
Jenny Rud Sel